Intra in cont  |  Creeaza cont   |  Solicita oferta personalizata
TravelMax - rezervari online
TravelMax - rezervari online 
Insula de smarald - Thassos faimoasa pentru plajele sale, ospitalitate si tavernele traditionale

Insula de smarald - Thassos faimoasa pentru plajele sale, ospitalitate si tavernele traditionale

     
Va oferim posibilitatea de a posta impresii despre hotelurile la care ati fost cazati si sa ajutati comunitatea Travelmax de a lua cele mai bune decizii.
Destinatii de vacanta
Destinatii Europene – Ghidul tau de Turism in Europa

Oferte in Insula Santorini, Grecia
Prezentarea statiunii Insula Santorini, Grecia

Alege o vacanta de vis in Santorini, si descopera farmecul Greciei in Insula Indragostitilor. Rezerva acum cu Agentia Travelmax cele mai avantajoase oferte charter Santorini 2015.

Santorini este o insula din Marea Egee, apartind de arhipelagul Insulele Ciclade. Este faimoasa pentru fantasticele apusuri de soare si plajele foarte curate. Imaginile caselor albe care atarna pe varfuri ireale de stanci cu acoperisuri albastre care stralucesc deasupra marii sau ale piscinelor cu forme rotunjite sunt marca insulei. Din marginea cea mai sudica a calderei, ultima suflare a soarelui este obturata de insulele Nea Kameni si Thirasia.

Oia este satul cel mai nordic din Insula Santorini si cel mai cunoscut, incredibil de linistit ziua si fantastic de agitat seara, cand turistii il iau cu asalt. Aici exista si un Muzeu Maritim, care gazduieste o mica biblioteca, exponate ale vietii marine din zona si vestigii ale unei fortarete venetiene. Merita sa vizitati si situl arheologic din Akrotiri, situat in partea sudica a insulei, unde veti surprinde franturi din viata de zi cu zi a santorinezilor inainte de cataclismul de acum peste 3.600 de ani. La Muzeul Arheologic, sunt gazduite fresce si ceramica din perioada minoana si ramasite elene, romane sau bizantine descoperite in orasul antic sau in Akrotiri, statui cicladice sau sculpturi romane.


Poze din Insula Santorini, Grecia


Atractii turistice in Insula Santorini, Grecia


Muzeul Archontiko Argyrou  din Insula Santorini,
Muzeul Archontiko Argyrou
La numai 2 km de orasul Fira, se afla muzeul Archontiko Argyrou, avand doar 6 camere in care este permis accesul. In interiorul acestor camere se regaseste o mare colectie de vase din ceramica ce dateaza din secolele VII si VI i.Hr., impreuna cu alte piese stravechi si clasice, sculpturi elenistice si romane. Cladirea muzeului este amenajat intr-o fosta vila, care astazi ofera vizitatorilor o experienta unica si o familiarizare cu mostenirea culturala greaca. Cel mai deosebit aspect este faptul ca fiecare etaj este construit intr-un stil total diferit de celelalte.

Muzeul Megaron Gyzi din Insula Santorini,
Muzeul Megaron Gyzi
Muzeul Megaron Gyzi este situat intr-un conac tipic artei cicladice si adaposteste expozitii de costume traditionale din sec. XVI - XIX, harti si fotografii ale insulei inainte de cutremurul din 1956, documente istorice ale Diocezei Catolice din Santorini din perioada 1573 - 1819, picturi ale artistilor straini si manuscrise vechi ale bisericii catolice. Pe langa expozitiile permanente, acest muzeu gazduieste in fiecare an expozitii de pictura, concerte, recitaluri, piese de teatru si dansuri traditionale.

Muzeul Naval Oia din Insula Santorini,
Muzeul Naval Oia
Muzeul Naval Oia este construit pe ruinele unei cetati venetiene, adapostind o expozitie de elemente maritime istorice, echipament naval, cufere de marinari, artefacte vechi si o minunata biblioteca. Acest muzeu este una dintre cele cateva cladiri neoclasice din secolul XIX care au ramas in picioare dupa cutremurul din 1956 si au fost restaurate.

Situl arheologic Akrotiri din Insula Santorini,
Situl arheologic Akrotiri
Situl arheologic Akrotiri este una din cele mai importante asezari preistorice din Grecia, prima asezare datand din Neoliticul tarziu (4 mil ani i.Ch.). Descoperiri arheologice indica faptul ca la un moment dat asezarea ajunsese la un important nivel de dezvoltare si prosperitate, cu o vasta retea de legaturi externe. Akrotiri avea contacte cu Creta, dar si cu Cipru, Siria si Egipt. Viata orasului cunoaste un sfarsit rapid in sec. XVII i. Ch. in urma unui puternic cutremur.TravelMax - rezervari online
TravelMax - rezervari online
TravelMax - rezervari online
recuperare parola | cont nou