Intra in cont  |  Creeaza cont   |  Solicita oferta personalizata
TravelMax - rezervari online
TravelMax - rezervari online 
Program Social Istanbul - 4 nopti, zbor direct TAROM in fiecare marti

Program Social Istanbul - 4 nopti, zbor direct TAROM in fiecare marti

     
Va oferim posibilitatea de a posta impresii despre hotelurile la care ati fost cazati si sa ajutati comunitatea Travelmax de a lua cele mai bune decizii.
Destinatii de vacanta
Curs valutar
valabil in data: 27-08-2015
  •    1 EURO = 4.4384 RON
  •    1 USD = 3.8493 RON

Oferte in Split, CroatiaCazare in Split, Croatia
Hoteluri 5*
Hotel AtriumHotel AtriumHotel AtriumHotel AtriumHotel Atrium
 
Hotel Atrium este situat ideal in apropiere de centrul orasului Split, in apropiere de ruinele ...


Hoteluri 4*
Hotel GloboHotel GloboHotel GloboHotel Globo
 
Hotel Globo este situat in centrul orasului Split, la aproximativ 10 minute de Palatul lui ...
Hotel ParkHotel ParkHotel ParkHotel Park
 
Hotel Park, construit in 1921, este un hotel traditional de prima clasa situat in centrul ...
Hotel PresidentHotel PresidentHotel PresidentHotel President
 
Hotelul President se afla chiar in centrul orasului Split, Croatia, la doar 5 minute de ...
Hotel Radisson BluHotel Radisson BluHotel Radisson BluHotel Radisson Blu
 
Radisson Blu Resort este situat pe malul marii, la 2.5 km de centrul vechi al ...


Hoteluri 2*
Hotel AsHotel As
 
Hotel As este situat in zona de afaceri Kopilica, in apropiere de vama si de ...


Prezentarea statiunii Split, Croatia

Oferte Split Croatia, cele mai bune oferte cazare si hoteluri din statiunea Split Croatia. Alegeti un sejur Split litoral Croatia, o vacanta in Croatia la Marea Adriatica, cazare pe coasta Dalmatiei.

Split este centrul economic si administrativ din Dalmatia, cu aproximativ 200.000 de locuitori. Site-ul a fost stabilit atunci cand, la sfarsitul secolului al treilea d. Hr., imparatul roman Diocletian a construit palatul sau aici. Split este un port ocupat, cu un aeroport international si servicii regulate de feribot cu insulele din apropiere, la nord si sud, Italia si Grecia. Campurile fertile din jurul orasului reprezinta o baza buna pentru agricultura, in timp ce monumente culturale, peisaje superbe si intinderi de apa de neegalat il face „Wonderland-ul” turistului.
Multe dintre cladirile istorice si culturale din Split pot fi gasite in interiorul zidurilor Palatulul lui Diocletian. In plus, numeroase muzee, Teatrul National, si biserici vechi si alte site-uri arheologice din regiune Split fac din acesta un important punct de atractie cultural.


Poze din Split, Croatia


Atractii turistice in Split, Croatia


Muzeul Arheologic Split din Split,
Muzeul Arheologic Split
Inaugurat in anul 1820, este cel mai vechi muzeu din Croatia si unul dintre cele mai bune din regiunea Dalmata, cu o colectie foarte bogata. Cele mai vechi exponate dateaza din epoca preistorica, dar muzeul are si numeroase artefacte grecesti si romane. Nici sectiunea medievala sau cea dedicata inceputurilor crestinismului in Croatia nu sunt mai putin reprezentate. Multe dintre piesele rare au fost descoperite pe teritoriul Dalmatiei, foarte interesante fiind colectiile de ceramica greceasca antica, piesele din lut si os sau metal, precum si variata colectie de monezi antice si medievale. Tot aici specialistii vor gasi o biblioteca, avand peste 30.000 de volume, unele dintre ele foarte rare, in principal lucrari de istorie si arheologie.

Palatul lui Diocletian din Split,
Palatul lui Diocletian
Construit ca o fortareata, Palatul lui Diocletian adapostea apartamentele imperiale, mai multe temple si un mausoleu. Excelent s-au pastrat un vestibul al palatului original, piata cu coloane, templul lui Jupiter si baza mausoleumului lui Diocletian, transformat astazi intr-o catedrala. Imediat langa ruinele romane se gasesc cateva cladiri medievale, printre care si o primarie datand din secolul al XV-lea. In prezent, Palatul Diocletian face parte dintre monumentele protejate de UNESCO.

Spitalul Vechi   din Split,
Spitalul Vechi
Unul dintre principalele obiective ale Splitului este si Vechiul Spital, deschis in 1872 la nord de Manastire Benedictina. Complexul, cu un design arhitectural in stil clasic, gazduieste astazi Centrul Multimedia si Galeria de Arta, unde periodic au loc expozitii de arta contemporana, iar in perioada verii curtea impozanta gazduieste concerte de muzica clasica. Intrarea principala in acest complex poarta numele de “Douasprezece scaune”, dupa titlul celebrului roman de Ilf si Petrov.


TravelMax - rezervari online
TravelMax - rezervari online
TravelMax - rezervari online
recuperare parola | cont nou